TEKNIK LULUS TEMUDUGA ULUL ALBAB
BINA SAHAM AKHIRAT DENGAN BANTU ANAK -ANAK ANDA UNTUK BERJAYA DALAM TEMUDUGA ULUL ALBAB DAN TAHFIZ SAINS.
https://quranic.stiq.com.my/bengkel_temuduga/wp-content/uploads/2017/09/6.jpg
AKTIVITI LATIH TUBI
Praktikal dan simulasi temuduga seperti SITUASI SEBENAR TEMUDUGA bagi memberi pendedahan suasana temuduga.
https://quranic.stiq.com.my/bengkel_temuduga/wp-content/uploads/2017/09/DSC_8706.jpg
BUKAN TEORI SAHAJA
Latih tubi selama 2 hari ini dijalankanSECARA INDIVIDU DALAM KELOMPOK YANG KECIL agar tidak ada seorang pun peserta yang TERLEPAS PANDANG
https://quranic.stiq.com.my/bengkel_temuduga/wp-content/uploads/2017/09/7.jpg
KAMI BERPENGALAMAN
Bengkel mendapat sambutan bukan sekadar peserta dari UTARA Malaysia sahaja, bahkan peserta dari Selangor, Kuala Lumpur , Terengganu, Penang, Perak dan Johor sanggup datang jauh semata-mata ingin mendapatkan rahsia,formula dan pemarkahan untuk lulus temuduga.
https://quranic.stiq.com.my/bengkel_temuduga/wp-content/uploads/2017/09/DSC_6643.jpg
KHAS UNTUK IBU BAPA - MRSM ULUL ALBAB, SMKA ULUL ALBAB dan TAHFIZ SAINS
Ibu bapa peserta akan diberikan taklimat Temuduga kemasukan ke MRSM Ulul Albab yang akan disampaikan sendiri oleh wakil- wakil MRSM Ulul Albab dan Sekolah Thafiz Sains.
https://quranic.stiq.com.my/bengkel_temuduga/wp-content/uploads/2017/09/DSC_6150.jpg
LATIH TUBI DALAM KUMPULAN YANG KECIL
Para peserta akan dibimbing oleh Fasilitator yang BERPENGALAMAN dalam bidang Al-Quran supaya tumpuan dan perhatian dapat diberikan secara individu.
https://quranic.stiq.com.my/bengkel_temuduga/wp-content/uploads/2017/09/DSC_6657.jpg
SESI DIALOG DAN TAKLIMAT IBU BAPA
Bagaimana anak- anak anda dapat melanjutkan pengajian di MRSM Ulul Albab dan Sekolah- sekolah Tahfiz Sains, dapatkan maklumat dari wakil- wakil sekolah Tahfiz Sains dan juga MRSM Ulul Albab.
https://quranic.stiq.com.my/bengkel_temuduga/wp-content/uploads/2017/09/5.jpg
SESI DIALOG WARIS BERSAMA WAKIL MRSM ULUL ALBAB DAN SEKOLAH TAHFIZ SAINS
Ibu bapa bakal berpeluang bersemuka bersama wakil- wakil institusi ULUL ALBAB dan TAHFIZ SAINS bagi mendapatkan maklumat serta teknik pemarkahan temuduga sebenar.
APA ITU ULUL ALBAB?

TMUA (Tahfiz Model Ulul al-Bab) merupakan nilai tambah kepada sistem Pendidikan Agama yang dilaksanakan di sekolah-sekolah KPM...

BACA SELANJUTNYA

BENGKEL TEMUDUGA ULUL ALBAB

Bengkel yang mendedahkan Teknik lulus temuduga Ulul Albab dan Tahfiz Sains bagi teknik, kaedah serta latihan simulasi dan situasi sebenar...

BACA SELANJUTNYA

PENDAFTARAN PESERTA

Jangan lepaskan peluang dalam membantu anak anda untuk LULUS TEMUDUGA Ulul Albab dan Tahfiz Sains. Tempat adalah sangat terhad. 

DAFTAR SEKARANG

SOALAN TEMUDUGA MRSM ULUL ALBAB (BERPANDUKAN SOALAN TAHUN LALU)

Contoh format soalan temuduga yang perlu diketahui dan dipersiapkan oleh calon-calon temuduga MRSM Ulul Albab berdasarkan soalan dan format temuduga tahun lalu.

DAPATKAN SEKARANG

JURULATIH PAKAR SEPENUH MASA

USTAZAH SYAHRUL HANINAH BINTI MOHD SALLEH AL-HAFIZAH

Pengasas Modul Hafazan Mingguan #No.1, ingin berkongsi rahsia intensif kejayaan di dalam temuduga Ulul Albab dan Sekolah Tahfiz Sains. Jika anda serius ingin membantu anak anda lulus temuduga MRSM Ulul Albab dan Sekolah Tahfiz Sains. Sila teruskan bacaan anda....

Pelajar-pelajar  UPSR yang bakal ke Tingkatan 1

Ibu Bapa yang mahu kejayaan anak anak akademik dan Al Quran

Anak-anak yang mahu menyinari masa depan ibu ayah dengan jariah yang berkekalan hingga alam kubur

Kepada sesiapa mahukan anak anak menjadi profesional yang hafiz Al Quran

Ibu bapa yang prihatin dengan masa depan anak-anak dengan tarbiyyah agama dan Quran

 Ibu Bapa yang mahu sebahagian keluarganya menghafaz Al Quran.

KENAPA PERLU MENGIKUTI PROGRAM INI

 

Satu-satunya program di MALAYSIA yang dijalankan bagi membantu waris yang mempunyai anak UPSR 2018 membuat keputusan untuk membuat pilihan anak-anak menyambung pengajian sekolah tingkatan 1 , aliran model Ulul Albab @ Tahfiz Sains.

 Perbincangan dan latih tubi dengan format dan pemarkahan temuduga Ulul Albab.

 Sepanjang program kami akan memberikan pendedahan kepada peserta tentang teknik temuduga MENGIKUT FORMAT PEMARKAHAN yang dilaksanakan.

Kami Menjalankan AKTIVITI LATIH TUBI secara praktikal dan simulasi temuduga SEPERTI SITUASI SEBENAR, bagi memberi pendedahan suasana temuduga sebenar kepada anak anak.

INI BUKAN TEORI SAHAJA , Latihan latih tubi dijalankan DALAM KELOMPOK YANG KECIL agar tidak ada seorang peserta pun yang akan terlepas dan lebih fokus.

Setiap kelompok kecil pula, dibimbing oleh FASILITATOR BERPENGALAMAN berlatarbelakangkan hafazan Al Quran

Yang tersangat penting kami sediakan dengan lengkap BUKU PANDUAN LENGKAP DAN MAKLUMAT kemasukan ke SMKA Ulul Albab, MRSM ULUL ALBAB, Tahfiz Sains Kerajaan Negeri dan Tahfiz Sains terpilih yang terdapat disetiap negeri dalam Malaysia. Buku ini dicetak bertujuan untuk memberi pendedahan kepada waris peluang-peluang yang sangat terbuka luas di Malaysia dengan kewujudan banyaknya Sekolah berorientasikan Ulul Albab dan Tahfiz Sains. Buku ini DIBERIKAN SECARA PERCUMA kepada para waris dan peserta yang berdaftar sahaja.

MODUL KHAS, kami jemput WAKIL ULUL ALBAB atau TAHFIZ SAINS terpilih terpilih UNTUK MENYAMPAIKAN TAKLIMAT SENDIRI tentang format dan pemarkahan temuduga kepada waris.

Sepanjang program , para peserta akan dibimbing SEPENUHNYA oleh Ybhg. Ustazah Syahrul Haninah (al Hafizah) yang pernah terlibat secara langsung sebagai PENEMUDUGA ULUL ALBAB. Perkongsian rahsia serta format soalan dan teknik bagi mendapatkan markah dalam temuduga yang akan dikongsikan nanti.

Pengalaman Ustazah Syahrul yang sudah menghafaz AlQuran seawal usia 13 tahun & memiliki Diploma, Ijazah, Master dalam bidang Al Quran serta mempunyai 10 sanad Qiraat bacaan 30 juzuk Al Quran bersambungan sehingga Rasulullah serta pernah ke peringkat Kebangsaan Majlis Hafazan 30 juzuk, akan BERKONGSI dengan peserta CARA DAN TEKNIK YANG BETUL MENGHAFAZ DENGAN MUDAH DAN BERKESAN mengikut format temuduga ULUL ALBAB @ TAHFIZ SAINS nanti.

Kami juga menjalankan modul bagi pengujian penulisan jawi yang menjadi ujian wajib bagi Sekolah Tahfiz Sains dan Ulul Albab.

 

PAKEJ TAWARAN TERHAD 

 

TAWARAN INI AKAN TAMAT DALAM MASA ...

=================================

 

LOKASI PROGRAM

Segera DAFTAR

 

Program bakal di jalankan diseluruh negeri di Malaysia pada bulan Oktober dan November 

(Selepas tamat peperiksaan UPSR 2019)

Kami buka pra pendaftaran SEKARANG supaya Tuan Puan tidak ketinggalan info maklumat kemasukan ke sekolah Menengah berorientasikan Ulul Albab atau Hafazan Al Quran 2019

DAFTAR dengan mengisi 'online form' . TEKAN butang DAFTAR seperti di bawah

HUBUNGI PEGAWAI KHIDMAT PELANGGAN KAMI

 

  019-476 8013

  019-448 8013 

  04-734 8013

SMART IQ QURANIC CENTRE

   LOT 12-15, ARAS 2 BANGUNAN PERNIAGAAN TAMAN KASIH, 06250 ALOR SETAR, KEDAH DARUL AMAN

 

Bengkel Teknik Lulus Temuduga Ulul Albab dan Thafiz Sains Powered by: SMART IQ QURANIC CENTRE